Кога е за смяна акумулатора 1

Дълголетието на акумулатора възлиза най-често на няколко години.

Акумулатори, които издържат повече от десет години, са изключения, (Optima).

Някои шофьори подменят акумулатора профилактично след известно време, докато други го експлоатират до момента, в който напълно откаже да работи.

Така че, кога е за смяна акумулатора 1 ?

Кога е за смяна акумулатора 1
https://www.akumulatori-plovdiv.com/%d0%b7%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%82%d0%b0%d0%ba%d1%82%d0%b8/

Причините за повреда на акумулатора са много, например: недостиг на електролит, загуба на заряд, сулфатизация, утаяване на активна маса, късо съединение, вътрешно прекъсване и т.н.

Някои от авариите изискват незабавна смяна, но дори и правилно използваният и първоначално изправен акумулатор след известно време подлежи на постепенно експлоатационно износване.

Най-честите признаци за отслабнал акумулатор са трудности при запалването на двигателя (слабо въртене на стартера) или слабо светещи светлини при автомобил на контакт и изключен двигател.

Кога е за смяна акумулатора 1 ?

Един от резултатите на реакциите, настъпващи в акумулатора, е изпаряването на водата, която е основна съставна част на електролита.

Коректните параметри на изправен акумулатор са:

електролит с концентрация 1.28g/cm 3, остатъчно налягане на празен ход 12,5 V, а под товар не по-малко от 10 V, зарядно напрежение 13,8-14,8 V.

При поддръжка на акумулаторите трябва периодично да се следи и да се допълва нивото на електролита с дестилирана вода, макар че това решение е все по-рядко приложимо при леките автомобили.

При тях все по-често се наблюдават акумулатори, неизискващи поддръжка.

При настъпване на повреда най-често те подлежат единствено на подмяна. Как да разберем кога да сменим акумулатора?

Повреди по корпуса
Естествено при повреди по корпуса, например неговото разкъсване, е необходимо незабавно закупуване на нов акумулатор.

Същото се налага и когато акумулаторът откаже да работи изненадващо и без предупреждение.

Ако обаче спадът в работата му е постепенен, тогава може да се пробва акумулаторът да бъде зареден и да се прецени ефектът.

С цел извършване на оценка на това състояние трябва да бъде подложен на тест, който да покаже дали е необходима подмяна.

Ако получените стойности се различават от правилните или ако акумулаторът не се зарежда или бързо се разрежда наново, тогава подмяната не трябва да се отлага дълго.

Продължителното използване на неизправен акумулатор оказва негативно влияние върху електрическата инсталация, а освен това заплашва с неочаквана загуба на мобилност.

Трябва да се вземе предвид и сезонът, защото през лятото и топлата есен запалването може да е още възможно, дори и когато източникът на енергия е слаб, но първите по-големи спадове на температурите ще сложат край на това.

Кога е за смяна акумулатора 1 ?

Ако акумулаторът не е изцяло херметичен, това не означава – въпреки наименованието му – че изобщо не може да се поддържа.

Дори при липса на обезпокоителни сигнали, е добре след няколко години експлоатация акумулаторът да се даде за профилактична диагностика и проверка на състоянието.

Това се отнася особено за шофьори, които изминават много километри.

За тях евентуална повреда и невъзможност да запалят далеч от дома би могло да бъде особено неудобно.

За да се удължи животът на акумулатора, трябва да се помни как той да бъде третиран.

Той трябва да е здраво закрепен в превозното средство, защото евентуалните вибрации водят до разместване на плочите.

Трябва да се избягва пълното му разреждане, така както и не трябва да бъде оставян дълго неизползван, защото това може да доведе до сулфатизация.

По време на монтаж трябва да се обърне внимание на правилното поставяне на клемите.

Правилното е чрез разхлабване на винта на електрическия кабел и внимателно поставяне върху почистена и смазана клема.

Недопустимо е почукването на проводника върху клемата на акумулатора.

Най-голямо разреждане на акумулатора настъпва по време на запалване или при използване на голям брой токоприемници при ниски обороти на двигателя.

Какви са признаците, че акумулаторът е за смяна

Най-често се сблъскваме с проблеми с този автокомпонент през зимата. Тогава паленето е често пъти доста трудно, а това прави шофирането дори и рисковано. Напълно вероятно е и да закъсаме по средата на пътя, а това на свой ред ще ни донесе и доста главоболия. Затова е желателно да помислим за смяната на акумулатора отрано, за да не се стига до екстремни ситуации. Категоричните признаци, че е време да направим това и то по-скоро, са следните:

Можем да извършим и зареждане на батерията, но то ще реши временно проблема с неизправната авточаст. Посетете онлайн магазина и купете изгодно.

Кога е за смяна акумулатора  за консултация обърнете се към нас

акумулатор 75ah за инвалидна количка от Акумулатори Пловдив

• 12V

75 Ah

• Размери в mm (LxWxH): 305x173x220

• Разположение на терминалите: Top terminal

• Технология: AGM, VRLA

• Устойчив на вибрации

• Тегло: 25,000 кг.

АКУМУЛАТОРИ ЗА ИНВАЛИДНИ КОЛИЧКИ И СКУТЕРИ, се различават от традиционните акумулатори, стартерни автомобилни както по дизайн, така и по начин на употреба.

По време на работа автомобилните акумулатори се зареждат постоянно от алтернатора, така че те работят в буферен режим.

Основната им задача е да прехвърлят голяма доза енергия към двигателя при стартирането, за кратък период от време. 

Инвалидните колички нямат устройства, които непрекъснато зареждат батерията по време на тяхната работа. 

При разреждане и зареждане, този режим на работа се нарича цикличен режим.

Отдава малък ток в продължително време.

По време на покупката трябва абсолютно да обърнем внимание, че батерията има ясна индикация на етикета или в техническата характеристика, че се използва за циклична работа (DeepCycleCykleUse …).

Акумулатори за инвалидни колички и скутери излъчват много по-малко ток за много по-дълъг период от време. 

Батериите, които работят циклично, трябва да се характеризират предимно с устойчивост на дълбоко разреждане.

Именно тя определя живота на батерията, който се изразява в броя на работните цикли ( разредбдане и зареждане на акумулатора ) .

Можем да приемем, че един цикъл на работа е периодът, когато батерията се разрежда до 30% от капацитета си 11.90V ) и след това отново се зарежда отново ( 12.70V ). 

В традиционна стартерна батерия с разряд под 70% започва да се стига до трайни и необратими повреди, което значително намалява ЖИВОТА НА АКУМУЛАТОРА.

акумулатор 75ah за инвалидна количка

Изграждане на батерии за циклична работа в инвалидни колички и скутери

Гелови акумулатори за инвалидни колички и скутери имат висок енергиен капацитет.

С относително малки размери и тегло те могат да постигнат по-голям капацитет в сравнение с по-големите батерии, направени по различна технология.

Основното предимство на гел акумулаторите е много добра устойчивост на дълбоки разреждания и по този начин увеличен експлоатационен живот по отношение на работните цикли (600-700 цикъла).

Към електролита на гел батериите се добавя силициев диоксид, който уплътнява течността в гел, благодарение на което те са устойчиви на изтичане дори при високи наклони. 

 По време на работа или зареждане не се отделят опасни газове, които могат да бъдат източник на отравяне или експлозия, безопасни са.

Друго предимство е, че не се обслужват без диловане на дисрилирана вода и проверки.

Те са плътно затворени херметично (VRLA) и благодарение на тяхната технология няма нужда да контролирате и презареждате вода. 

AGM батерии (абсорбираща стъклена подложка)

Акумулатори за инвалидни колички и скутери AGM

Този тип акумулатори имат сепаратор, направен от абсорбиращо стъклено влакно. 

Този материал е в състояние ефективно да абсорбира електролита и да го поддържа заобиколен от активния материал на плочата.

Благодарение на концентрацията на електролит в тази област е възможно да се получи по-ефективен енергиен трансфер и по този начин увеличени пускови токове, както и по-ефективно и по-бързо зареждане с електричество, благодарение на което можем да заредим батерията за по-кратко време. 

AGM батерия DeepCycle е устойчив на дълбоки разреждания и по този начин има увеличен експлоатационен живот за работни цикли (550 цикъла).

Поради свързването на електролита със стъклени влакна, тези единици показват по-голяма устойчивост на удари и промени в позицията. 

Дори при висок ъгъл на наклон, електролитът няма да изтече

По време на работа или зареждане не се отделят опасни газове, които могат да бъдат източник на отравяне или експлозия. 

Акумулатори за инвалидни колички и скутери AGM предимство им, че нямат“ поддръжка „. 

Херметично затворени и благодарение на тяхната технология няма нужда да контролирате и презареждате с вода. 

Трябва обаче да се отбележи дали те се отнасят до циклична работа, включително дълбоки зауствания..

Тези батерии имат малко по-кратък живот при циклични условия. 

 Следователно си струва да помолите продавача да посочи недвусмислена информация, която потвърждава, че предлаганата батерия е подходяща за АКУМУЛАТОРИ ЗА ИНВАЛИДНИ КОЛИЧКИ И СКУТЕРИ.

Какво е старт-стоп система и как работи тя.

Системите Start-Stop автоматично изключват и рестартират двигателя, за да се намали работата му на празен ход, като по този начин ограничават разхода на гориво и емисиите на газове.

Повечето производители избират монтажа на акумулаторите VARTA® в своите автомобили с технологията Start-Stop още на производствените линии.

Акумулаторът е сърцето на автомобила и старт-стоп системата.

Той захранва всичко – от запалването до непрекъснатата работа на електрическите системи и бордовите развлекателни системи.

Акумулаторът осигурява постоянна мощност за всички останали функции в процеса на стартиране и спиране на двигателя.

Работата на тези акумулатори далеч надхвърля простото стартиране на двигателя. Ето защо АКУМУЛАТОРЪТ е СЪРЦЕТО на Вашия автомобил.

за старт стоп система
Акумулатор за старт-стоп система

За първи път от възможността за изключване на двигателя по време на престой на автомобила, инженерите на Toyota твърдото говореха в средата на 70-те години на миналия век.

Десет години по-късно европейските производители също започнаха да създават подобна система за някои от собствените си модели.

Пионерите бяха Volkswagen Polo и Fiat Regatta. Много по-късно, в края на деветдесетте, системата за стартиране започна да оборудва аудио машините, по-специално, AUD A2 3L (3L индекс, посочен разход на гориво – 3 литра на 100 км).

Днес повечето нови леки автомобили разполагат с функционалността Start-Stop, затова създадохме два иновативни модела акумулатори VARTA® с тази технология: VARTA® Silver dynamic с технологията AGM за усъвършенствани автомобили със системата Start-Stop с регенеративна спирачна система и Blue dynamic с технологията EFB за стандартни автомобили със системата Start-Stop.

AGM технология за старт-стоп система

Преминете към технологията AGM, за да получите най-доброто от най-доброто.

Избирайки акумулатор AGM, който разполага с най-усъвършенстваната технология, ще получите изключителен акумулатор, който може да захранва и най-мощните автомобили и аксесоари.

Иновативната технология AGM на VARTA® предлага три пъти по-висока издръжливост от тази на традиционните акумулатори, идеална за усъвършенствани старт-стоп система, при които акумулаторът трябва да се зареди бързо от енергията, подадена от регенеративната спирачна система.

Абсорбираща стъклена вата (AGM)

Специалната оловно-киселинна AGM попива изцяло киселината в акумулатора, осигурявайки висока циклична стабилност.

Това позволява непрекъснатото зареждане и разреждане на акумулатора без загуба на неговата ефективност.

https://www.facebook.com/dinakumulatori

АКУМУЛАТОР AGM 95AH

Автомобилните производители избират най-доброто за автомобилите си.

Автомобилните производители избират части, които са най-подходящи за техните автомобили.

Освен качество, автомобилните производители търсят още две неща при избора на акумулатор.

Едното е ефективността, а другото – изключително малък процент на дефекти.

Тези фактори са причината, поради която автомобилните производители избират АКУМУЛАТОР AGM 95AH VARTA.

Доставчик номер 1 на акумулатори за първоначално вграждане в автомобилната промишленост е VARTA.

От всеки 10 новопроизведени превозни средства с технологията Start-Stop, разполагащи със системата AGM,7 са оборудвани с акумулатори VARTA.

Факт, защото АКУМУЛАТОР AGM 95AH са символ на превъзходно качество.

Логото „ОЕ“ означава „оригинална резервна част“. Това означава, че почти всички акумулатори VARTA са части, които идват от същата производствена линия като оригиналното оборудване.

акумулатор

Сертификати за качество и процеси ОЕ
VARTA е въвела над 100 процесни и продуктови параметри и променливи, които се контролират и следят в хода на производството на различните акумулатори.

Това ни превърна в доставчик номер 1 на акумулатори за автомобилната промишленост.

АКУМУЛАТОР AGM 95AH – Следните автомобилни производители монтират фабрично акумулатори VARTA:
Леки автомобили
Audi
BENTLEY
BMW
CHRYSLER
CHEVROLET
CITROËN
Ferrari
FIAT
Ford
GENERAL MOTORS
HONDA
HYUNDAI
JAGUAR
LAND ROVER
KIA
MASERATI
Mercedes-Benz
NISSAN
Opel
PEUGEOT
RENAULT
SEAT
ŠKODA
TOYOTA
VAUXHALL
Volkswagen
VOLVO
Товарни превозни средства
AGCO
BOMAG
CATERPILLAR
DAF
DAIMLER
IVECO
JOHN DEERE
MAN
NACCO
SCANIA
VALTRA
VOLVO

Специализирани приложения :

Почистване: Hako

Строителство: AMMANN, MECALAC, YANMAR Compact, JCB

Подемна техника: Haulotte

Мотокари: Linde

Хладилен транспорт: SCHMITZ CARGOBULL

Селско стопанство: GOLDONI

Генератори: Atlas Copco / Gesan, HIMOINSA, AccuPower

Кранове: TEREX, MANITOWOC

Каравани и кемпери:: KnausTabbert, Kronings, HYMER, FENDT CARAVAN

Яхти: BAVARIA YACHTS, HANSE Sailing YACHTCHARTER

Четириколесни мотоциклети: POLARIS, Herkules

Значението на оригиналните резервни части АКУМУЛАТОР AGM 95AH

AGM 95AH
АКУМУЛАТОР AGM 95AH

Когато сменяте акумулатора си с акумулатор VARTA, можете да бъдете сигурни, че е произведен за употреба в нов автомобил.

Това означава логото ОЕ. Какво означава това за Вас? оригинални резервни части отговарят на най-високите изисквания за качество и са предназначени да гарантират най-висока ефективност.

Благодарение на патентованата решетъчна технология PowerFrame® и повече от 100 процесни и продуктови параметри, които измерваме в хода на производствения процес.

Специалната оловно-киселинна AGM попива изцяло киселината в акумулатора, осигурявайки висока циклична стабилност.

Това позволява непрекъснатото зареждане и разреждане на акумулатора без загуба на неговата ефективност.

Преминете към технологията AGM, за да получите най-доброто от най-доброто.

Избирайки АКУМУЛАТОР AGM 95AH , който разполага с най-усъвършенстваната технология, ще получите изключителен акумулатор, който може да захранва и най-мощните автомобили и аксесоари.

Иновативната технология AGM на VARTA® предлага три пъти по-висока издръжливост от тази на традиционните акумулатори, идеална за усъвършенствани системи Start-Stop, при които акумулаторът трябва да се зареди бързо от енергията, подадена от регенеративната спирачна система.

Нашият акумулатор Powersports AGM е проектиран за екстремни условия.

С вградената оловно-киселинна (AGM) технология, този високотехнологичен продукт осигурява максимална мощност за дълъг експлоатационен живот и не изисква техническо обслужване.

Системите Start-Stop автоматично изключват и рестартират двигателя, за да се намали работата му на празен ход, като по този начин ограничават разхода на гориво и емисиите на газове.

Повечето производители избират монтажа на акумулаторите VARTA в своите автомобили с технологията Start-Stop

Акумулаторът е сърцето на автомобила. Той захранва всичко – от запалването до непрекъснатата работа на електрическите системи и бордовите развлекателни системи.

Акумулаторът осигурява постоянна мощност за всички останали функции в процеса на стартиране и спиране на двигателя. Работата на тези акумулатори далеч надхвърля простото стартиране на двигателя.

Днес повечето нови леки автомобили разполагат с функционалността Start-Stop, затова създадохме два иновативни модела акумулатори VARTA с тази технология: VARTA Silver dynamic с технологията AGM за усъвършенствани автомобили със системата Start-Stop с регенеративна спирачна система и Blue dynamic с технологията EFB за стандартни автомобили със системата Start-Stop.

Изберете АКУМУЛАТОР AGM 95AH

Call Now Button