Какво е старт-стоп система

Какво е старт-стоп система


Какво е старт-стоп система и как работи тя.

Системите Start-Stop автоматично изключват и рестартират двигателя, за да се намали работата му на празен ход, като по този начин ограничават разхода на гориво и емисиите на газове.

Повечето производители избират монтажа на акумулаторите VARTA® в своите автомобили с технологията Start-Stop още на производствените линии.

Акумулаторът е сърцето на автомобила и старт-стоп системата.

Той захранва всичко – от запалването до непрекъснатата работа на електрическите системи и бордовите развлекателни системи.

Акумулаторът осигурява постоянна мощност за всички останали функции в процеса на стартиране и спиране на двигателя.

Работата на тези акумулатори далеч надхвърля простото стартиране на двигателя. Ето защо АКУМУЛАТОРЪТ е СЪРЦЕТО на Вашия автомобил.

Какво е старт-стоп система ?
Акумулатор за старт-стоп система

За първи път от възможността за изключване на двигателя по време на престой на автомобила, инженерите на Toyota твърдото говореха в средата на 70-те години на миналия век.

Десет години по-късно европейските производители също започнаха да създават подобна система за някои от собствените си модели.

Пионерите бяха Volkswagen Polo и Fiat Regatta. Много по-късно, в края на деветдесетте, системата за стартиране започна да оборудва аудио машините, по-специално, AUD A2 3L (3L индекс, посочен разход на гориво – 3 литра на 100 км).

Днес повечето нови леки автомобили разполагат с функционалността Start-Stop, затова създадохме два иновативни модела акумулатори VARTA® с тази технология: VARTA® Silver dynamic с технологията AGM за усъвършенствани автомобили със системата Start-Stop с регенеративна спирачна система и Blue dynamic с технологията EFB за стандартни автомобили със системата Start-Stop.

AGM технология за старт-стоп система

Преминете към технологията AGM, за да получите най-доброто от най-доброто.

Избирайки акумулатор AGM, който разполага с най-усъвършенстваната технология, ще получите изключителен акумулатор, който може да захранва и най-мощните автомобили и аксесоари.

Иновативната технология AGM на VARTA предлага три пъти по-висока издръжливост от тази на традиционните акумулатори, идеална за усъвършенствани старт-стоп система, при които акумулаторът трябва да се зареди бързо от енергията, подадена от регенеративната спирачна система.

Абсорбираща стъклена вата (AGM)

Специалната оловно-киселинна AGM попива изцяло киселината в акумулатора, осигурявайки висока циклична стабилност.

Това позволява непрекъснатото зареждане и разреждане на акумулатора без загуба на неговата ефективност.

Иван НасковAuthor posts

Avatar for Иван Насков

Акумулатори Пловдив

No comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *