Какво е старт-стоп система

Какво е старт-стоп система


Какво е старт-стоп система и как работи тя.

Системите Start-Stop автоматично изключват и рестартират двигателя, за да се намали работата му на празен ход, като по този начин ограничават разхода на гориво и емисиите на газове.

Повечето производители избират монтажа на акумулаторите VARTA® в своите автомобили с технологията Start-Stop още на производствените линии.

Акумулаторът е сърцето на автомобила и старт-стоп системата.

Той захранва всичко – от запалването до непрекъснатата работа на електрическите системи и бордовите развлекателни системи.

Акумулаторът осигурява постоянна мощност за всички останали функции в процеса на стартиране и спиране на двигателя.

Работата на тези акумулатори далеч надхвърля простото стартиране на двигателя. Ето защо АКУМУЛАТОРЪТ е СЪРЦЕТО на Вашия автомобил.

Какво е старт-стоп система ?
Акумулатор за старт-стоп система

За първи път от възможността за изключване на двигателя по време на престой на автомобила, инженерите на Toyota твърдото говореха в средата на 70-те години на миналия век.

Десет години по-късно европейските производители също започнаха да създават подобна система за някои от собствените си модели.

Пионерите бяха Volkswagen Polo и Fiat Regatta. Много по-късно, в края на деветдесетте, системата за стартиране започна да оборудва аудио машините, по-специално, AUD A2 3L (3L индекс, посочен разход на гориво – 3 литра на 100 км).

Днес повечето нови леки автомобили разполагат с функционалността Start-Stop, затова създадохме два иновативни модела акумулатори VARTA® с тази технология: VARTA® Silver dynamic с технологията AGM за усъвършенствани автомобили със системата Start-Stop с регенеративна спирачна система и Blue dynamic с технологията EFB за стандартни автомобили със системата Start-Stop.

AGM технология за старт-стоп система

Преминете към технологията AGM, за да получите най-доброто от най-доброто.

Избирайки акумулатор AGM, който разполага с най-усъвършенстваната технология, ще получите изключителен акумулатор, който може да захранва и най-мощните автомобили и аксесоари.

Иновативната технология AGM на VARTA предлага три пъти по-висока издръжливост от тази на традиционните акумулатори, идеална за усъвършенствани старт-стоп система, при които акумулаторът трябва да се зареди бързо от енергията, подадена от регенеративната спирачна система.

Абсорбираща стъклена вата (AGM)

Специалната оловно-киселинна AGM попива изцяло киселината в акумулатора, осигурявайки висока циклична стабилност.

Това позволява непрекъснатото зареждане и разреждане на акумулатора без загуба на неговата ефективност.

Иван НасковAuthor posts

Акумулатори Пловдив

No comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button