Проблеми с акумулатора

Проблеми с акумулатора


Обикновено Повреден акумулатор имаме все в най-неподходящите моменти.

Повреден акумулатор
Повреден акумулатор

Бързаш за среща, трябва да вземеш децата от училище, да отидеш при приятел, сядаш задъхан в колата и не можеш да запалиш.

Позната ли ти е тази ситуация?

Изненадан си, че въпреки топлото време колата ти не пали? Не само през зимата акумулаторът ти се нуждае от грижа.

За всеки автомобил една от най-важните експлоатационни части е акумулаторът.

Това е и може би най-невралгичният елемент под капака, който изисква почти непрекъсната грижа честа проверка.

Повреден акумулатор дори и през лятото.

Акумулаторите са доста лесни за разгадаване, ако познаваме своя стил на придвижване от една до друга точка.

Става дума главно за разстояние и динамика.

Ако изминаваме само кратки разтояния, при това всеки ден, акумулатора няма да може достатъчно да се регенерира. 

Това се променя, когато се шофираме на дълъг път, което позволява на акумулатора самостоятелно да се зареди от генератора на автомобила.

Ако се доверим на статистическите данни, над една трета от проблемите с колата са свързани с електричеството.

Тук имаме предвид, както акумулатора, така и алтернатора и стартера.

По-назад можем да търсим по-големи повреди, свързани със скоростната кутия, кормилната уредба или двигателя.

Есенният и зимният период у нас обикновено са свързани със засилване на загрижеността за акумулатора

Страхуваме се от студения въздух и дългите ледени зими.

Тогава правим и струваме, само и само да не се увреди акумулаторът.

Но трябва да помним, че високите температури могат да се отразят много по-значимо върху състоянието на нашия акумулатор.

Жегите също водят до Повреден акумулатор

Как високата температура влияе върху живота на акумулатора?

Температура над 30 градуса по Целзий увеличава два пъти честотата на желаното зареждане на акумулатора, в сравнение с температурния обхват от 20 до 25 градуса по Целзий.

Малко хора знаят за това, но все пак такава е истината.

Именно това става с нашите акумулатори по време на жегите. Достатъчно е да си помислим какви са температурите под капака дори само при по-дълъг престой в слънчев ден.

Летните дни са и времето, в което успяваме да се откажем от колата в полза на колелото или просто на пешеходна разходка до магазина.

Приятно е и можем по-дълго да се наслаждаваме на деня. Нищо, че именно в този момент автомобилът ни си почива, акумулаторът не обича такива престои.

По време на престой капацитетът му изобщо не остава един и същ, а намалява. Повреден акумулатор

Всеки неизползван акумулатор се нуждае от редовно зареждане, за да не загуби свойствата си, което при по-дълъг период на невнимание може да се случи и да доведе до смяна на акумулатор.

Проблемите с електричеството обхващат не само акумулатора

Нерядко се оказва, че изворът на проблема с електричеството не е изхабен акумулатор или високи температури, а например: протрити кабели, корозирали клеми или неизправна електрическа инсталация на някоя от системите.

Да се идентифицират повредите в електрическата инсталация на автомобила е нелесна задача, затова ако нямаме опит в тази област, трябва да се възползваме от услугите на специалистите. 

Повреден акумулатор

Повреденият акумулатор е чест проблем, който може да се случи с времето поради различни причини. В случай на повреден акумулатор, е важно да сте наясно със следните признаци и как да се справите с тях:

  1. Затруднено или Невъзможно Стартиране на Двигателя: Ако автомобилът ви трудно се стартира или напълно не може да стартира, това може да бъде признак за повреден акумулатор. Акумулаторът предоставя необходимата електроенергия, за да стартира двигателя, и ако е повреден, този процес може да се наруши.
  2. Слаби или Изтощени Електрически Системи: Повреденият акумулатор може да доведе до слаби светлини, слаби сигнали на индикаторите или други електрически проблеми в автомобила. Акумулаторът е отговорен за поддържането на електрическата система в добро работно състояние, и повреда му може да доведе до тези проблеми.
  3. Изтичане на Течност: Ако забележите изтичане на течност от акумулатора, това може да бъде сериозен признак за повреда. Течността от акумулатора е киселинна и може да представлява опасност, както и да доведе до повреда на околната среда.
  4. Неправилна Форма или Повредени Клеми: Ако акумулаторът е деформиран или има повредени клеми, това също може да указва на проблем. Повредените клеми могат да предотвратят правилната връзка на акумулатора към автомобила.

Акумулатори Пловдив

Иван НасковAuthor posts

Avatar for Иван Насков

Акумулатори Пловдив

No comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *